Avdelning

Utbildningscenter

Connect

Hjärtat av Berättarministeriet

Utbildningscentret (UC) är kärnan som hela Berättarministeriets verksamhet kretsar kring. Här tar vi dagligen emot skolklasser, främst i årskurs 2–6, som går något av våra skolprogram. Med hjälp av Berättarministeriets engagerade volontärer, möter medarbetarna i utbildningscentren eleverna och deras lärare och involverar dem i Berättarministeriets fantasifyllda värld. Syftet är att ge eleverna inspiration, självkänsla och lust till att utforska det skrivna ordet och berättelsens kraft. 

Arbetet i utbildningscentret passar dig som har pedagogisk förankring, goda ledaregenskaper och ett stort intresse för barns kunskaps- och språkutveckling. I våra utbildningscenter jobbar vi i starka team om två utbildningsledare. Som utbildningsledare driver du tillsammans med ytterligare en kollega all verksamhet i UC - ett arbete som är både självständigt, ansvarsfullt, kreativt och utmanande!

Har du frågor om hur det är att jobba i våra utbildningscenter? Hör gärna av dig till Susan Sommarlund, utbildningsledare, på: susan.s@berattarministeriet.se eller 073-682 31 21.

 

Vi träffar volontärer

Varje dag träffar vi volontärer som hjälper oss med våra skolprogram! Vi utbildar volontärer

Volontärutbildningar sker flera gånger per år!


  

Vi möter barn

I Alien Supermarket börjar resan till Berättarministeriets redaktion. Här kan du se hur ett möte med barnen i UC ser ut.

Ord från våra medarbetare

I mötet mellan fantasifulla elever och närvarande vuxna uppstår små magiska ögonblick i vardagen - ögonblick som ger mening och utvecklar mig såväl professionellt som personligen

Louise Engelbrektson Utbildningsledare Hagsätra

Det dagliga arbetet känns meningsfullt och jag får ständigt nya möjligheter att utvecklas i min egen roll. Jag får också vara med i utvecklingen av verksamheten, tillsammans med mina fantastiska kollegor!

Therese Ribbås Utbildningsledare Göteborg

Varje dag på Berättarministeriet ger upphov till insiktsfullt lärande i mötet med läraren, eleven, volontären och kollegan

Susan Sommarlund Utbildningsledare Husby

Jobbar du redan på Berättarministeriet?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@berattarministeriet.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor